KULTIN LINJAUKSET

KULTIN YLEISÖ eli KENELLE VIESTITÄÄN? Haluamme muuttaa yhteiskuntaa, joten yleisömme on valtaväestö. Viestimme pitää siis olla selkeä ja ymmärrettävä, niin, että sen tajuamiseen ei tarvita 10 op sukupuolentutkimuksen opintoja.
KULTIN HIERARKISUUS: Hierarkittomuus ja hallittu anarkia :) Jokainen kultissa oleva saa tehdä, kokeilla ja osallistua, mutta on ok olla tekemättä (silloin kuitenkin pidättäytyy _ainoastaan_ kritisoimisesta). Kampanjat lähtevät kulttilaisten omista ideoista, joiden ympärille kerätään työryhmä, jolla vetovastuu kampanjan toteutumisesta. Ainoa rajoitus on, että kampanja sopii kultin arvoihin. Olemme moniääninen yhteisö emmekä pyri demokratiaan tai konseksukseen.
ANTEEKSIPYYTELEMÄTTÖMYYS JA KRITIIKIN VASTAANOTTO: Ei panikoida kritiikistä, sitä tulee tulemaan aina ja tämä on varmaa. Kitinät jätetään huomiotta, mutta oikea ja perusteltu kritiikki otetaan pohdintaan. Me ei miellytetä kaikkia eikä me halutakaan :).
ROSKAFEMINISMI: Kultin tulee olla avoin kaikille riippumatta tietämystasosta ja siitä, osaako feminismiä tarpeeksi hyvin. Tästä voi tulla tarkempi määritelmä myöhemmin, mutta ajatuksena olisi olla kuin Erika Vikmanin Syntisten pöytä. Julistautukoomme roskafeministeiksi.
PILLUFEMINISMI, PILLUN/ABORTIN/MENKKOJEN JA NAISVIHAN MAINITSEMINEN SAMASSA YHTEYDESSÄ: Tästä olemme saaneet kritiikkiä - että pillufeminismille ei olisi enää tarvetta. Olemme eri mieltä. On etuoikeutettua sanoa, että pillusta, menkoista yms. olisi poistunut häpeä ja tabu niin, ettei niistä enää tarvitsisi puhua. Pillu myös liittyy kiinteästi naisvihaan, vaikka samaan aikaan tietysti tiedämme, että kaikilla naisilla ei ole pillua eivätkä kaikki pillulliset ole naisia. Kultissa saa harjoittaa pillufeminismiä, eikä se tee meistä epäintersektionaalisia.
INTERSEKTIONAALISUUS: Me näemme feminismin intersektioiden kautta. Vaikka ajamme jotakin asiaa, se ei tarkoita, etteivät muut asiat olisi tärkeitä. Emme voi keskittyä samaan aikaan kaikkiin intersektioihin, sillä toiminnasta poistuisi selkeys. Kultin aiheet ovat lähtöisin kultin sisältä, kulttilaisten omista kokemuksista. Nyrkkisääntö aktivismissamme on vähemmistöjen KANSSA, ei heidän puolesta ILMAN heitä. Kultti on perustettu loppukesällä 2020 ja etsii yhä muotoaan ja teroittaa vaikuttamiskeinojaan.


Linjauksista päätetty Zoom kokouksessa marraskuussa 2020.

Kommentit

Suositut tekstit